2011. január 28., péntek

Díj




Kiskukta lepett meg ezzel a díjjal, nagyon szépen köszönöm Neki, hogy rám gondolt.


A szabályok a következők:
- Írj egy bejegyzést, amelyben közzé teszed a Liebster-Blog képet, és másold be ezt az útmutatót.
- Linkeld be annak a személynek a blogját, akitől a díjat kaptad, és hagyj nála egy hozzászólást, hogy elfogadod a díjat, és add meg a bejegyzésed elérhetőségét.
- Ezután gondolkodj el, melyik az a 3-5 blog, amelyiknek tovább szeretnéd adni a díjat, linkeld be őket a bejegyzésedbe, és értesítsd őket egy hozzászólásban a jelölésről.
- Tehetséges kezdő blogolókat részesíts előnyben,
(ne olyanokat jelölj, akiknek több 100 követője van.)

A díjat már sokan megkapták. Akinek még én szeretném továbbadni:     SandraMónika és Angéla.

2011. január 1., szombat

Kétszínű kockák






















Hozzávalók:
A tésztához:
4 tojás
20 dkg porcukor
1 dl olaj
1 dl víz
2 ek kakaó
20 dkg rétesliszt
fél csomag sütőpor.

A dióréteghez:
20 dkg darált dió
5 dkg porcukor
2 ek olaj
ízlés szerint rum
kevés hideg víz.

A fehér réteghez:
20 dkg porcukor
15 dkg tejpor
20 dkg 100%-os növényi zsír.

+savanykás lekvár
+csokimáz.

A tojások sárgáit a porcukorral fehéredésig keverjük, kevesenként hozzáadjuk az olajat, vizet, majd a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet, végül óvatosan beleforgatjuk a fehérjékből felvert kemény habot. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és előmelegített sütőben megsütjük. Ha kihűlt, lekvárral megkenjük (én most rebarbaralekvárt használtam).
A diót és a porcukrot összekeverjük, hozzáadjuk az olajat, rumot és egy kevés hideg vizet (kb 1 evőkanálnyit, attól is függ. mennyi rumot használunk), hogy kissé kenhető, de ne folyós legyen. Kanállal szétrakjuk a lekvárral megkent tésztalapon és szintén a kanál segítségével elsímítjuk.
A porcukrot, tejport és a növényi zsírt összegyúrjuk, két réteg sütőpapír között kinyújtjuk. Az egyik réteg papírt rajtahagyva ráterítjük a sütire, picit még áthengereljük, hogy jól rátapadjon a dióra, majd lehúzzuk róla a papírt. Kockákra vágjuk és egyik felüket csokimázba mártjuk.