2022. július 27., szerda

Mézes-mustáros csirkemell

 











Hozzávalók:

4 db csirkemell

4 - 5 evőkanál magos mustár

4 gerezd fokhagyma

80 ml méz

ízlés szerint csilipaprika (apróra vagdalva)

10 dkg szelelt  baconszalonna

250 mltejszín

1 teáskanál burgonyakeményítő

petrezselyemzöld


A mustárt, mézet, zúzott fokhagymát és a csilipaprikát egy tálban összekevertem.

A megmosott, papírtörlövel leitatott csirkemelleket kettévágtam. Enyhén besóztam és beleraktam a mézes-mustáros keverékbe.  Jól összeforgattam. Letakartam folpack fóliával és hűtőben hagytam állni 2-3 órát.

A bacont kockákra vágtam. Egy teflonserpenyőben szép pirosra pirítottam, majd egy tányérra kiszedtem. A visszamaradt zsiradékon megpirítottam a csirkemelleket mindkét oldalukról (2-3 perc oldalanként). Ezeket egy másik tányérra kiszedtem. Miután a hússzeleteket kiszedtem, a serpenyőbe öntöttem a pácolásbóĺ visszamaradt mézes-mustáros levet, kicsit karamellizáltam , nem sokáig, majd felöntöttem a tejszínnel. Beleraktam a hússzeleteket, lefedve puhára pároltam (kb. 20-25 perc).

Ekkor kiszedtem újra a húsokat, és besűrűsítettem a szaftot 1 teáskanál burgonyakeményítővel, amit egy kevés hideg vízben kevertem el. Megkóstoltam, ha kellett,utánaízesítettem még sóval. Visszapakoltam a húsokat, (meg is forgattam a szaftban), megszórtam vágott petrezselyemzölddel, a pirított baconszalonnával. Párolt rizzsel tálaltam.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése