2024. február 5., hétfő

Csirkemelltekercs paradicsomos szószban sütve

 











Hozzávalók:

60-70 dkg csirkemell

kb. 10 dkg füstölt sonka

12 dkg friss bébispenót

10 dkg mozarella

pár db. paradicsom

2 konzerv hámozott paradicsom 

1 hagyma

2-3 gerezd fokhagyma

reszelt mozarella

olaj

ízesítéshez: só, bors, kristálycukor, bazsalikom 

csipetnyi szódabikarbóna


Egy lábasba vizet forraltam (a spenót blansírozásához) tettem bele egy púpos mokkáskanálnyi sót és 1 mokkáskanál szódabikarbónát. Beletettem a spenótot, megkevertem, 1 perc után kiszedtem egy szűrővel és (jeges)hideg vízbe tettem. Szűrőbe téve hagytam lecsepegni.

A csirkemelleket vékonyabb szeletekre vágtam, fólia közé téve kiklopfoltam. Sóztam,borsoztam mindkét oldalukról. Az így előkészített hússzeletre ráhelyeztem egy szelet sonkát, spenótot szétraktam rajta, pici őrölt borssal megszórtam (nem kell nagyon vacakolni a levélkékkel, egyszerűen elosztani a húsokon és kicsit ellapogatni), erre raktam a felszeletelt mozzarellából, pár paradicsomkarikát, majd feltekertem. A tekercseket konyhai zsineggel összekötöttem, egy teflonserpenyőben felhevített kevés olajon minden oldalukról megpirítottam. Kiszedtem, a zsineget eltávolítottam róluk, és  egy tepsibe raktam őket.

A visszamaradt olajon üvegesre pároltam az apróra vágott hagymát, hozzáadtam az aprított fokhagymát is, ráöntöttem a paradicsomkonzerveket, összekevertem, ízesítettem cukorral, sóval, pici őrölt borssal, szárított bazsalikommal (tetszés szerint). Egyet rottyant, majd rálocsoltam a tepsiben levő hústekercsekre. Lefedtem alufóliával, és 170 fokon kb. 30 percet sütöttem, majd a fóliát levettem, megszórtam reszelt mozarellával és visszatoltam a sütőbe, így sütöttem még (már alufólia nélkül), amíg a sajt kissé megpirult (kb.15-20 perc).

Én krumplipürével és salátával tálaltam.












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése