2011. november 26., szombat
Kókuszgolyós csokis sütemény
Hozzávalók:
(1 csésze = 2,4 dl)
25 dkg margarín
20 dkg jó minőségű étcsoki
1 csésze porcukor
1 csomag vaníliáscukor
2 egész tojás
1 csésze tej
1,5 csésze simaliszt
2 púpos teáskanál sütőpor.
A kókuszgolyókhoz:
23 dkg kókuszreszelék
1 doboz sűrített tejkonzerv (cukrozott)
1 tojás.
A tetejére kevés kókuszreszelék .
Először a golyókat készítjük el : a hozzávalókat összegyúrjuk és diónyi golyócskákat formázunk a masszából (vizes kézzel), majd folpackkal leterített tálcára rakjuk.
A tésztához a csokit és a margarínt (együtt) mikróban alacsony fokozaton felolvasztjuk (néha megkeverjük), majd hagyjuk kissé hűlni.
Az egész tojásokat a kétféle cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az olvasztott "csokis margarínt", a tejet és a sütőporral elkevert lisztet. A masszát kikent és kilisztezett tepsibe simítjuk, egyenletesen elosztjuk rajta a már megkészített golyókat. 200 fokra előmelegített sütőben 25 - 30 percig sütjük (tűpróba!)
(Megj.: a recept nem írta, de én a tetejét még forrón megkentem mikróban kissé megolvasztott Nutellával és utána szórtam meg kókuszreszelékkel.)
A receptet itt találtam.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Mekkora jó ötlet,nagyon guszta lett!
VálaszTörlés