2012. február 18., szombat

Füstölt csirkecombok tormás-tejszínes szósszal



















Az ötlet innen , csak nagyon picikét változtattam rajta.

Hozzávalók:
4 db füstölt csirkecomb 
1 fej hagyma
ecetes torma (nálam kb 10-12 dkg)
1 evőkanál mustár
4-5 dl főzőtejszín
2 teáskanál simaliszt
ízlés szerint só, bors, vegeta.

A combokat hideg vízzel leöblítettem és jénai tálba raktam.













A megtisztított hagymát felszeleteltem, befedtem vele a combokat. (Az eredeti recept szerint üvegesre kell párolni, de én csak nyersen szórtam a húsokra.)













A tormát, mustárt, főzőtejszínt, lisztet simára kevertem, ízesítettem sóval, borssal, vegetával (vigyázni a sózással, mert a füstölt combok már eleve egy kicsit sózottak) és ráöntöttem az előkészített húsra.











Én lefedve tettem a sütőbe, kb 1 órát sütöttem (v. amíg a hús meg nem puhul). Utána a combokat tányérra szedtem, a szaftot pedig kimixeltem (megj.:az eredeti recept ezt nem írta, de nekem így sokkal gusztusosabbnak tűnt) és úgy öntöttem vissza a csirkecombokra. A köret párolt rizs volt hozzá. Megj.: Nagyon laktató étel, legközelebb sütés előtt kettévágom a combokat.  













Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése