Az ötlet innen , csak nagyon picikét változtattam rajta.
Hozzávalók:
4 db füstölt csirkecomb
1 fej hagyma
ecetes torma (nálam kb 10-12 dkg)
1 evőkanál mustár
4-5 dl főzőtejszín
2 teáskanál simaliszt
ízlés szerint só, bors, vegeta.
A combokat hideg vízzel leöblítettem és jénai tálba raktam.
A megtisztított hagymát felszeleteltem, befedtem vele a combokat. (Az eredeti recept szerint üvegesre kell párolni, de én csak nyersen szórtam a húsokra.)
A tormát, mustárt, főzőtejszínt, lisztet simára kevertem, ízesítettem sóval, borssal, vegetával (vigyázni a sózással, mert a füstölt combok már eleve egy kicsit sózottak) és ráöntöttem az előkészített húsra.
Én lefedve tettem a sütőbe, kb 1 órát sütöttem (v. amíg a hús meg nem puhul). Utána a combokat tányérra szedtem, a szaftot pedig kimixeltem (megj.:az eredeti recept ezt nem írta, de nekem így sokkal gusztusosabbnak tűnt) és úgy öntöttem vissza a csirkecombokra. A köret párolt rizs volt hozzá. Megj.: Nagyon laktató étel, legközelebb sütés előtt kettévágom a combokat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése