Hozzávalók (nagyobb kuglófformához):
6 tojás
2 pohár tejföl
2,5 dl olaj
2 tejfölös pohár simaliszt
2 csomag (= 30 g) sütőpor
2 tejfölös pohár porcukor
2 csomag vaníliáscukor
2 tejfölös pohár Granko kakaópor
2 tejfölös pohár dió (v. mandula, mogyoró, esetleg keverve).
A lisztet, sütőport, vagdalt diót, Grankot egy tálban összekeverjük.
Egy másik tálban az egész tojásokat a porcukorral, vaníliáscukorral habosra keverjük, lassan hozzákeverjük az olajat, tejfölt, végül pedig fakanállal beleforgatjuk a lisztes keveréket. Kikent, kilisztezett kuglófformába öntjük és 170 fokra előmelegített sütőben megsütjük (kb. 50-55 perc).
Kedves Lenka !
VálaszTörlésMost jutottam hozzá egy szép, régi, mázas cserép kuglófsütőhöz, olyan bordás, magas oldalú fajta. Nagyon megtetszett a recepted, gondoltam, "felavatnám" vele a formát :)
Mivel nem ismerem a Granko kakaóport, ezért kérdezném, hogy natúr, keserű kakaóporról van-e szó, vagy az instant változat, amiből tej hozzáadásával rögtön kész a kakaóital ? A recepted alapján az instantra tippelek, ha 2 tejfölöspohárnyi kell a kuglófba.
Ágnes, instant kakaópor kell bele. Remélem ízleni fog nektek is ha kipróbálod. Űdvözlettel Lenka.
Törlés