2014. október 9., csütörtök
Sütőtökös kalács
Hozzávalók:(1 csésze = 2,5 dl)
Száraz hozzávalók:
1,5 csésze teljeskiőrlésű tönkölyliszt
3/4 csésze durvára vágott dió
2 teáskanál sütőpor
csipetnyi só
1 csapott teáskanál őrölt fahéj
csipetnyi őrölt szerecsendió
Nedves hozzávalók:
2 tojás
egy kevés frissen reszelt gyömbér
1 csésze sült tök (nálam most hokkaidó volt)
1/2 csésze (akác)méz
1/4 csésze juharszirup
1/3 csésze olaj (nálam most egy része dióolaj volt)
A száraz hozzávalókat egy tálban összekeverjük.
Másik tálban habosra keverjük a nedves hozzávalókat. Utána beleforgatjuk a száraz anyagok keverékét.
Sütőpapírral bélelt kalácsformába öntjük. 175 fokra előmelegített sütőben megsütjük (tűpróba, kb 50 perc).
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése