2019. november 12., kedd

Horgolt fejpántKét méretűt is horgoltam. Az egyik 90 láncszemből készült, a kisebbik pedig 80 láncszemből.

Elkészítettem a kellő láncszemsort, kicsit lazábbra horgolva (ez most 90 lsz) majd hamispálcával összekapcsoltam (vigyázni kell, hogy a láncszemsor ne tekeredjen meg). Majd 1 láncszemet csináltam magasításnak, megfordítottam a munkát (nem körbe - körbe horgolom) és horgoltam tovább 40 félpálcát, 1 rövidpálcát (ezt a szemet én minden sorban szemjelzővel megjelölöm, így jobban áttekinthető), 8 kúszószem, 1 rövidpálca (ezt is megjelölöm jelzővel), majd ismét 40 félpálca. Most elértem a sor elejére, itt kúszószemmel hozzákapcsolom az első félpálcához. Csinálok 1 láncszemet magasításnak, megfordítom a munkát és most haladok visszafelé (vagyis nem körbe-körbe horgolok, hanem oda-vissza). Ettől a sortól kezdve mindig minden szemet csak a hátsó szálba horgolok, a félpálcákat, rövidpálcákat és a kúszószemeket is. Tehát horgolok újra 40 félpácát a hátsó szálba (megj.: érdemes megszámolni mindig a félpálcák számát, mert a sor elején és végén hajlamos a minta "csalni" így nehogy szaporítsunk véletlenül 😉😉), 1 rövidpálca, 8 kúszószem, 1 rövidpálca, majd újra 40 félpálca. Újra a sor végére értem, kúszószemmel összekapcsolom, 1 rövidpálca magasításnak, megfordítom a munkát, és minden sort ugyanígy horgolok, amíg a kívánt szélességet el nem érem.
Tehát nagyon egyszerű: a kellő hosszúságú láncszemből 10-et számolunk a középen levő lekeskenyített részre, a maradék szemeket elosztjuk kétfelé és azok lesznek a félpálcák.
Ezek most nekem Soft & Easy originals fonalból készültek 5-ös horgolótűvel.  A 90 szemből készült 14 soros, a 80 szemből készült pedig 12 soros.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése