2010. április 3., szombat
Sajtkrémes spenóttekercs
Hozzávalók:
40 dkg fagyasztott spenót
3 tojás
12 dkg rétesliszt + 1 mokkáskanálnyi sütőpor
2 gerezd fokhagyma
kevés őrölt feketebors
fél teáskanál só
A sajtkrémhez:
15 dkg puha sajt
10 dkg vaj
1 kisebb hagyma
piros kaliforniai paprika
egy-két teáskanál mustár
ízlés szerint só.
A kiolvasztott spenótot összekeverjük a tojások sárgájával, sóval, borssal, zúzott fokhagymával, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd óvatosan beleforgatjuk a fehérjékből vert kemény habot. Sütőpapírral bélelt tepsiben 190 fokon megsütjük (kb. 15-18 perc). Melegen konyharuhával feltekerjük és kihűtjük.
A sajtot a vajjal, mustárral és az apróra vágott hagymával habosra keverjük, szintén apró kockákra vágott piros paprikát keverünk hozzá. Ízlés szerint sózzuk.
A kihűlt tekercset megkenjük a krémmel és felcsavarjuk, fóliába csomagolkuk és legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük, mert akkor lehet szépen szeletelni.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése