Hozzávalók: (1 pohár = 2,4 dl)
1,5 pohár kristálycukor
4 tojás
3/4 pohár olaj
2 pohár rétesliszt
2 teáskanál szódabikarbóna
2 teáskanál sütőpor
csipetnyi só
1 teáskanál fahéj
4 pohár reszelt sárgarépa
1 pohár durvára vágott dió
1/2 pohár rumba áztatott mazsola.
Krém:
50 dkg krémsajt (nálam Wise Lady receptje szerint házi készítésű)
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliáscukor
2-3 teáskanálnyi narancslekvár
ízlés szerint pár csepp citromlé.
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az olajat, a lisztet - amiben előzőleg elkevertük a többi hozzávalót a répa kivételével, azt legutoljára keverjük bele. Papírral bélelt tepsibe öntjük, 180 fokon kb 45 percig (tűpróba) sütjük.
A krém hozzávalóit összekeverjük.
Ha kihűlt a tészta, rákenjük a krémet, és hűtőbe tesszük.
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az olajat, a lisztet - amiben előzőleg elkevertük a többi hozzávalót a répa kivételével, azt legutoljára keverjük bele. Papírral bélelt tepsibe öntjük, 180 fokon kb 45 percig (tűpróba) sütjük.
A krém hozzávalóit összekeverjük.
Ha kihűlt a tészta, rákenjük a krémet, és hűtőbe tesszük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése