2010. július 10., szombat

Juhtúrós sztrapacska (Bryndzové halušky)





















- ahogy a férjem készíti. Nálunk ezt mindig ő főzi, valahogy neki mindig finomabbra sikerül.

Hozzávalók:
krumpli (kb 5 db közepes)
finomliszt

juhtúró (bryndza) - kb. 25 dkg
füstölt szalonna
tejföl.

A szalonnát kockákra vágjuk és kisütjük.
A krumplit finomra reszeljük. ( Kellene, de mi csak a késes aprítóba téve vízzel együtt (kb. 3-4 dl) "aprítjuk", (nagyon híg valami lesz, de nem baj). Majd tálba öntjük, lisztet, sót hozzáadva galuskatésztát készítünk. (Furcsa lehet, de mi tojást nem teszünk bele!)  Forró, sós vízbe szaggatjuk, kifőzzük, leszűrjük (nem öblítjük le hideg vízzel), meglocsoljuk a szalonna kisült zsírjával, rámorzsoljuk a juhtúrót (bryndzát), összekeverjük. Tejföllel, kisült szalonnakockákkal tálaljuk.

1 megjegyzés: