Ezt a receptet egy szlovák oldalon találtam. Igaz, ott almával készült. Persze készülhet más gyümölccsel is és a pudingot is lehet variálni.
Hozzávalók:
Tésztához: (1 pohár = 250 ml)
3 pohár finomliszt
1 pohár porcukor
2 csomag vaníliáscukor
1 csomag sütőpor
reszelt citromhéj
1 egész tojás és 1 sárgája
25 dkg margarín
szükség szerint 1-2 ek tejföl.
Pudinghoz:
4 csomag pudingpor (nálam vaníliás) + tettem még hozzá 1 cs. vaníliáscukrot
1 liter tej
4-6 ek kristálycukor (ízlés szerint).
gyümölcs (nálam őszibarack), lekvár.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Vigyázat, a tejfölt csak akkor adjuk hozzá, ha nem akar összeállni a tészta, mert én mindjárt hozzátettem és túl lágy lett a tészta, így még kellett lisztet hozzáadnom. Fóliába csomagolva hűtőbe tesszük.
A gyümölcsöt felkockázzuk.
Megfőzzük a pudingot.
A tésztát kétfelé osztjuk. Az egyiket tepsi méretűre nyújtjuk, nagyon vékonyan megkenjük lekvárral (én narancslekvárral kentem meg, baracklekvár hiányában), ráraktam a gyümölcsöt, rákentem a meleg pudingot, majd befedtem a másik kinyújtott tésztalappal, villával megszurkáltam a tetejét. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 35-40 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, hűtőbe tesszük. Hidegen kitűnő nyári sütemény.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nagyon tetszik a recept :)
VálaszTörlés