Hozzávalók:
A gombócokhoz:
1/2 kg darált hús
1 zsemle (beáztatott, majd kinyomkodott)
só
bors
őrölt pirospaprika
petrezselyemzöld.
A hagymaszószhoz:
4 fej hagyma
3-4 dl tejszín
1 evőkanál liszt
1 leveskockából (én zöldségeset használtam) készült 1/2 l alaplé.
A gombócok hozzávalóit összegyúrjuk, kisebb golyókat formázunk és olajban kisütjük, kiszedjük, félrerakjuk.
Az olajból, amiben a gombócokat sütöttük, egy teflonserpenyőbe teszünk pár kanálnyit, rádobjuk a picit vastagabb szeletekre vágott hagymát, kissé megpároljuk, hozzáadjuk a kisütött húsgolyókat, felöntjük az alaplével és hagyjuk egyet forrni. A tejszínben elkeverjük a lisztet és behabarjuk a szószunkat. Ha kell, még utánaízesítjük (nekem már csak egy kevés bors kellett bele). Tetszés szerinti kifőzött tésztával tálajuk.
Ez valami isteni lehet. Az ilyen szószos ételek nálunk is közkedveltek!
VálaszTörlésKöszi Mónika! Nekünk nagyon ízlik és ami még jó benne, hogy nagyon gyorsan elkészül.
VálaszTörlés