2010. augusztus 17., kedd

Húsgombócok tejszínes hagymaszószban




Hozzávalók:

A gombócokhoz:
        1/2 kg darált hús
        1 zsemle (beáztatott, majd kinyomkodott)
        só
        bors
        őrölt pirospaprika
        petrezselyemzöld.

 A hagymaszószhoz:
        4 fej hagyma
        3-4 dl tejszín
        1 evőkanál liszt
        1 leveskockából (én zöldségeset használtam) készült 1/2 l alaplé.

A gombócok hozzávalóit összegyúrjuk, kisebb golyókat formázunk és olajban kisütjük, kiszedjük, félrerakjuk.
Az olajból, amiben a gombócokat sütöttük, egy teflonserpenyőbe teszünk pár kanálnyit, rádobjuk a picit vastagabb szeletekre vágott hagymát, kissé megpároljuk, hozzáadjuk a kisütött húsgolyókat, felöntjük az alaplével és hagyjuk egyet forrni. A tejszínben elkeverjük a lisztet és behabarjuk a szószunkat. Ha kell, még utánaízesítjük (nekem már csak egy kevés bors kellett bele). Tetszés szerinti kifőzött tésztával tálajuk.


      


2 megjegyzés:

  1. Ez valami isteni lehet. Az ilyen szószos ételek nálunk is közkedveltek!

    VálaszTörlés
  2. Köszi Mónika! Nekünk nagyon ízlik és ami még jó benne, hogy nagyon gyorsan elkészül.

    VálaszTörlés