2010. augusztus 7., szombat

Karamellkrémes süti
















Hozzávalók:
A piskótalapokhoz:
10 tojás
10 evőkanál kristálycukor
10 evőkanál rétesliszt
1 csomag sütőpor.

A sziruphoz:
2 dl tea
2,5 dl rum
13 dkg porcukor
2 ek kakaópor
1 csomag vaníliáscukor.

Krém:
15 dkg kristálycukor
2,5 dl tejszín (33%-os)
25 dkg vaj vagy margarín.

Lekvár, csokimáz.

Először a krémhez a kristálycukrot karamellizáljuk, felöntjük a tejszínnel és lasssú tűzön addig kevergetjük, amíg a karamell teljesen elovad. Kihűtjük. Jobb, ha  legalább egy egész éjszakát tartjuk hűtőben, akkor jobban felverődik.
A piskótalapokhoz a fehérjéket habbá verjük, hozzáadjuk a kristálycukrot, a sárgájákat, végül beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsiben két lapot sütünk  belőle.
A szirup hozzávalóit pár percig főzzük, kihűtjük.
A jól lehűtött karamellás tejszínt habbá verjük. A vajat vagy margarínt habosra keverjük, kevesenként hozzákeverjük a felvert tejszínhabot. Ha valaki édesebbre szeretné, tehet hozzá porcukrot.
Az egyik piskótalapot valamilyen pikáns lekvárral megkenjük, rátesszük a másik lapot, és rálocsoljuk a kihűlt rumos oldatot. Rákenjük a krémet, a tetejét pedig csokimázzal vonjuk be.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése