2010. augusztus 7., szombat
Karamellkrémes süti
Hozzávalók:
A piskótalapokhoz:
10 tojás
10 evőkanál kristálycukor
10 evőkanál rétesliszt
1 csomag sütőpor.
A sziruphoz:
2 dl tea
2,5 dl rum
13 dkg porcukor
2 ek kakaópor
1 csomag vaníliáscukor.
Krém:
15 dkg kristálycukor
2,5 dl tejszín (33%-os)
25 dkg vaj vagy margarín.
Lekvár, csokimáz.
Először a krémhez a kristálycukrot karamellizáljuk, felöntjük a tejszínnel és lasssú tűzön addig kevergetjük, amíg a karamell teljesen elovad. Kihűtjük. Jobb, ha legalább egy egész éjszakát tartjuk hűtőben, akkor jobban felverődik.
A piskótalapokhoz a fehérjéket habbá verjük, hozzáadjuk a kristálycukrot, a sárgájákat, végül beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsiben két lapot sütünk belőle.
A szirup hozzávalóit pár percig főzzük, kihűtjük.
A jól lehűtött karamellás tejszínt habbá verjük. A vajat vagy margarínt habosra keverjük, kevesenként hozzákeverjük a felvert tejszínhabot. Ha valaki édesebbre szeretné, tehet hozzá porcukrot.
Az egyik piskótalapot valamilyen pikáns lekvárral megkenjük, rátesszük a másik lapot, és rálocsoljuk a kihűlt rumos oldatot. Rákenjük a krémet, a tetejét pedig csokimázzal vonjuk be.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése