Hozzávalók:
(1 pohár = 2,4 dl)
A tésztához:
1,5 pohár langyos víz
1 kávéskanál kristálycukor
2 dkg élesztő
3 evőkanál olaj
4,5 pohár kenyérliszt (kb. 65 dkg)
1 evőkanál só
1 teáskanál ízlés szerinti fűszer (én egy kevés rozmaringot, oregánót és kakukkfüvet tettem).
Töltelék:
20 dkg reszelt sajt
fokhagymapor.
A kenéshez, szóráshoz:
olaj, fűszerek, só.
A tésztát kenyérsütőben dagasztottam, majd kelesztőtálba átpakoltam és hagytam kelni. Azután kétfelé vettem, egyenként vékonyra nyújtottam, 2/3 részére rászórtam a reszelt sajt felét, megszórtam fokhagymaporral:
ráhajtottam az üresen hagyott tésztarészt:
majd mégegyszer behajtottam:
és nyújtófával picit áthengereltem:
A tésztát 90 fokban elfordítva pizzavágóval kb. 2 cm csíkokra vágtam, majd néhányszor megtekerve sütöpapíros tepsire raktam, letakarva 20-25 percig hagytam kelni. Sütés előtt a rudakat olajjal megkentem, picit megsóztam, enyhén megszórtam még fűszerekkel és előmelegített sütőben (kb. 200 fokon) megsütöttem.
2 tepsivel lett belőle.
Ez nagyon guszta!
VálaszTörlés