2010. november 1., hétfő

Sajtos fűszeres rudak

A receptet itt találtam.


Hozzávalók:
(1 pohár = 2,4 dl)

A tésztához:
1,5 pohár langyos víz
1 kávéskanál kristálycukor
2 dkg élesztő
3 evőkanál olaj
4,5 pohár kenyérliszt (kb. 65 dkg)
1 evőkanál só
1 teáskanál ízlés szerinti fűszer (én egy kevés rozmaringot, oregánót és kakukkfüvet tettem).

Töltelék:
20 dkg reszelt sajt
fokhagymapor.

A kenéshez, szóráshoz:
olaj, fűszerek, só.

A tésztát kenyérsütőben dagasztottam, majd kelesztőtálba átpakoltam és hagytam kelni. Azután kétfelé vettem, egyenként vékonyra nyújtottam, 2/3 részére rászórtam a reszelt sajt felét, megszórtam fokhagymaporral: 










ráhajtottam az üresen hagyott tésztarészt:












majd mégegyszer behajtottam:














és nyújtófával picit áthengereltem:











A tésztát 90 fokban elfordítva pizzavágóval kb. 2 cm csíkokra vágtam, majd néhányszor megtekerve sütöpapíros tepsire raktam, letakarva 20-25 percig hagytam kelni. Sütés előtt a rudakat olajjal megkentem, picit megsóztam, enyhén megszórtam még fűszerekkel és előmelegített sütőben (kb. 200 fokon) megsütöttem.
2 tepsivel lett belőle.




1 megjegyzés: