2010. december 31., péntek
Sós pálcák fokhagymás mártogatóval
Hozzávalók:
50 dkg liszt
20 dkg margarín
1 tojás
3-4 ek tejföl
1 csapott teáskanál só.
+ tej a megkenéshez.
A hozzávalókból tésztát gyúrunk és egy kis időre hideg helyen pihentetjük. Azután pinponglabda méretű darabokat csípünk és rudakká sodorjuk (nem kell lesztezni, nem ragad a tészta). Sütőpapíros tepsire rakjuk, hideg tejjel lekenjük, előmelegített sütőben (200 fokon kb 15-20 perc) megsütjük.
Fokhagymás mártogató:
2 ek majonéz
4 ek sűrű tejföl
2-3 gerezd zúzott fokhagyma
oregánó
só, bors.
- ezeket összekeverni és jól lehűteni.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése