2010. december 31., péntek

Sós pálcák fokhagymás mártogatóval





















Hozzávalók:
50 dkg liszt
20 dkg margarín
1 tojás
3-4 ek tejföl
1 csapott teáskanál só.

+ tej a megkenéshez.

A hozzávalókból tésztát gyúrunk és egy kis időre hideg helyen  pihentetjük. Azután pinponglabda méretű darabokat csípünk és rudakká sodorjuk (nem kell lesztezni, nem ragad a tészta). Sütőpapíros tepsire rakjuk, hideg tejjel lekenjük, előmelegített sütőben (200 fokon kb 15-20 perc) megsütjük.

Fokhagymás mártogató:
2 ek majonéz
4 ek sűrű tejföl
2-3 gerezd zúzott fokhagyma
oregánó
só, bors.

- ezeket összekeverni és jól lehűteni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése