2011. január 1., szombat

Kétszínű kockák























( A tepsi mérete 35 x 27 cm)

Hozzávalók:
A tésztához:
4 tojás
20 dkg porcukor
1 dl olaj
1 dl víz
2 ek kakaó
20 dkg rétesliszt
fél csomag sütőpor.

A dióréteghez:
40 dkg darált dió
10 dkg porcukor
4 ek olaj
ízlés szerint rum
kb. 1 dl víz

A fehér réteghez:
20 dkg porcukor
15 dkg tejpor
20 dkg 100%-os növényi zsír.

+lekvár (baracklekvárt tettem)
+csokimáz (kb. 15 dkg csokiból)

A tojások sárgáit a porcukorral fehéredésig keverjük, kevesenként hozzáadjuk az olajat, vizet, majd a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet, végül óvatosan beleforgatjuk a fehérjékből felvert kemény habot. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és előmelegített sütőben megsütjük. Ha kihűlt, lekvárral megkenjük.
A porcukrot a vízzel összeforraljuk, löntjük vele a diót, hozzákeverjük az olajat, ízlés szerint rumot és ha még nem kenhető állagú, akkor pici hidg vizet még keverhetünk hozzá (kenhető, de ne túl folyós legyen).   Kanállal szétrakjuk a lekvárral megkent tésztalapon és szintén a kanál segítségével óvatosan elsímítjuk.
A porcukrot, tejport és a növényi zsírt összegyúrjuk, két réteg sütőpapír között kinyújtjuk. Az egyik réteg papírt rajtahagyva ráterítjük a sütire, picit még áthengereljük, hogy jól rátapadjon a dióra, majd lehúzzuk róla a papírt. Kockákra vágjuk és egyik felüket csokimázba mártjuk.

2 megjegyzés: