2011. február 19., szombat

Kólás csirkecomb





















A csirkecomb receptje erről az oldalról való, csak picivel több ketchupot tettem bele, olajat pedig kevesebbet.
Ahogy én csináltam:

4 egész csirkecomb

A páchoz:
1 dl kóla
4 ek csípős ketchup
1 ek (akác)méz
1 tk erős pista
1 ek olaj
só, őrölt feketebors.

A pác hozzávalóit összekeverjük. A megmosott csirkecombokat sózzuk, borsozzuk,  belerakjuk a pácba és fólával latakarva hűtőbe rakjuk legalább 2 órára (lehet egész éjszakára).
A sütőt 180 fokra kapcsoljuk. A bepácolt combokat jénai tálba pakoljuk, ráöntjük a maradék páclevet és lefedve kb fél órát sütjük, majd fedő nélkül szép pirosra sütjük.

A krumpli receptjére is a neten bukkantam rá, ezen az oldalon.

1 megjegyzés: