A "zsemlékhez":
50 dkg rétesliszt
50 dkg rétesliszt
3 dl langyos tej
3 dkg olvasztott vaj
3 dkg élesztő
1 teáskanál cukor
só ízlés szerint (én kb egy púpos mokkáskanállal tettem).
Sajtkrém:
12,5 dkg vaj
12,5 dkg lágy sajt
2-3 gerezd zúzott fokhagyma
ízlés szerint só.
A kenéshez, szóráshoz:
1 tojás
szezámmag.
+ szalámi- vagy kolbászkrikák, fodros levelű petrezselyemzöld vagy salátalevelek, koktélparadicsomkarikák az összeállításhoz.
A tészta hozzávalóiból kelt tésztát készítünk. (Én kenyérsütőben dagasztottam.) Amikor megkelt, 1,5 cm vastagra kinyújtjuk, 3,5 cm-es pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, sütőpapíros tepsire rakjuk és letakarva hagyjuk kelni 15-20 percet. Megkenjük felvert tojással, megszórjuk szezámmaggal, és 200 fokra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt megsütjük.
A sajtkrém hozzávalóit habosra keverjük.
A kihűlt kis "zsemléket" 2/3-áig bevágjuk, megkenjük sajtkrémmel, szalámi- vagy kolbászkarikát teszünk bele, ízlés szerint mehet bele még koktélparadicsomkarika, salátalevél ...
A receptet ezen az oldalon találtam.
Mekkora ötlet!!! :)
VálaszTörlés