2011. április 9., szombat

Töltött minizsemlék













A "zsemlékhez":
50 dkg rétesliszt

3 dl langyos tej

3 dkg olvasztott vaj

3 dkg élesztő

1 teáskanál cukor

só ízlés szerint (én kb egy púpos  mokkáskanállal tettem).



Sajtkrém:
12,5 dkg vaj
12,5 dkg lágy sajt
2-3 gerezd zúzott fokhagyma
ízlés szerint só.


A kenéshez, szóráshoz:
1 tojás
szezámmag.


+ szalámi- vagy kolbászkrikák, fodros levelű petrezselyemzöld vagy salátalevelek, koktélparadicsomkarikák az összeállításhoz.


A tészta hozzávalóiból kelt tésztát készítünk. (Én kenyérsütőben dagasztottam.) Amikor megkelt, 1,5 cm vastagra kinyújtjuk, 3,5 cm-es pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, sütőpapíros tepsire rakjuk és letakarva hagyjuk kelni 15-20 percet. Megkenjük felvert tojással, megszórjuk szezámmaggal, és 200 fokra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt megsütjük.
A sajtkrém hozzávalóit  habosra keverjük.
A kihűlt kis "zsemléket" 2/3-áig  bevágjuk, megkenjük sajtkrémmel, szalámi- vagy kolbászkarikát teszünk bele, ízlés szerint mehet bele még koktélparadicsomkarika, salátalevél ...
A receptet ezen az oldalon találtam.

1 megjegyzés: