Edó blogjáról van a recept. Nagyon finom sütemény, nálam még a máz is elmaradt, mert már langyosan elfogyott kb a harmada, gondoltam a többire meg már nem érdemes bíbelődni a mázzal.
Tészta:
40 dkg liszt
16 dkg margarín
16 dkg porcukor
5 tojás sárgája
fél csomag sütőpor
kevés tej.
Mákos massza:
20 dkg mák (nem darált)
20 dkg porcukor
1 citrom
5 tojás fehérje.
Máz:
10 dkg porcukor
2 ek kakaó
2 ek olaj
2 ek forró víz.
savanykás lekvár.
A tésztához valókat összegyúrjuk, a tejet szükség szerint adagolva. 3 részre osztjuk, majd kevés ideig hideg helyen pihentetjük.
Egy részt közepes méretű tepsibe nyújtunk, villával megszúrkáljuk és megkenjük a szilvadzsemmel.
A második részből rudakat sodrunk, sorba rakjuk a tésztalapon. (<Én hat rudat sodortam és a tepsiben hosszanti irányban raktam a tésztalapra.>)
A tojásfehérjéket habbá verjük, lassan adagolva hozzá a porcukrot. Beletesszük a mákot, a citrom levét és reszelt héját (ha túl nagy a citrom, nem kell az egész lé).
A mákos masszát elsimítjuk a rudak tetején, majd befedjük a maradék tésztalappal.
180 fokos sütőben pirosra sütjük, kb. 30 perc.
A mázhoz a hozzávalókat összekeverjük, majd megkenjük vele a kihűlt süteményt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése