2011. július 2., szombat

Nyitott könyv torta - érettségi találkozóra


Először készítettem könyv tortát. Maga a torta nem is volt olyan bonyolult (kivéve, hogy 11 lapot kellett sütnöm, mivel belül dobostorta volt), na de aztán a sok betű kiszúrásával- felragasztásával igazán megszenvedtem, vagyis megszenvedtünk, mert a férjemmel ketten ma reggel fél nyolctól délután fél háromig "írtuk" a könyvet. Eredetileg még mottó is került volna rá, de az végül elmaradt - helyhiány miatt.

7 megjegyzés:

  1. Wow, ez aztán nem semmi!!! Nagyon jól néz ki, ügyesek vagytok a férjeddel együtt:)

    VálaszTörlés
  2. Most találtam rá a blogodra. Nagyon szépek a tortáid. Tehetséges vagy!

    VálaszTörlés
  3. Szia! Nagyon szép lett az a tortád :) Lenne egy kérdésem: a barna fedlap fégigfut a torta alatt vagy csak körbe raktad? Nekem is lesz most egy könyv tortám, és ha nem haragszol meg a Tied lesz a minta, nagyon tetszik :)))

    VálaszTörlés
  4. Mimi, a fedlap nincs a torta alatt, csak vékony "szalag" (4 db külön oldalanként, a sarkanál pedig átlósan van a szalag elvágva és úgy összeillesztve)van közvetlen a torta mellett végigvezetve. Örülök, hogy tetszik, és nyugodtan használd mintaként, én is sokszor mások munkáiból merítek ötleteket.

    VálaszTörlés
  5. Szia,
    tudnál segíteni hogy hogyan csináltad? Valamin részletesebb leírás?
    Nekem Eszterházy tortából kéne csinálni, de nem tudom, hogyan kezdjek neki.

    köszi

    VálaszTörlés
  6. Szia Sarolta! Megpróbálom leírni, hogyan is készítettem: 11 tésztalapot sütöttem (20x32 cm-es tepsiben), 5-5 lap krémmel rétegezve ment a "könyv" két oldalára, a felmaradt 1 lapból pedig két darab 4 cm-es csíkot vágtam, amit az "könyv" közepétől kb 2 - 2,5 cm-re helyeztem el egyik és másik oldalra is, hogy a nyitott könyv hatását elérjem . Hűtőbe tettem, és mikor jól megdermedt, a torta két oldalát jó éles hosszú pengéjű késsel átlósan kissé levágtam, lekentem krémmel az egész tortát, és ismét hűtőbe tettem. A burkolást két darabban tettem rá, a két oldalt külön-külön. A felsö "szamárfüles" oldalt külön tettem még rá. A könyv közepén a könyvjelző takarja el az összetételt. A könyv barna "borítója" csak amit látsz, vékony csík, nincs az egész könyv alatt. Kakaóporral festettem meg kicsit a köny lapjait.
    Ha valami nem érthető, nyugodtan kérdezz. Már bánom, hogy nem készítettem fotókat a készítésnél, sokkal érthetőbb lenne, mint ahogy most leírtam, de remélem valami kis segítséget tudtam adni. Sok sikert a tortádhoz!

    VálaszTörlés