Flat-cat oldalán találtam mákos keksz receptet, nála vörösáfonyával készült, de nekem az nem volt itthon, így az Ő receptjét alapul véve (csak picit változtatva) sütöttem meg ezt a mákos-citromos változatot. Az eredeti áfonyás recept itt. Egyébként több nagyon jó keksz található az oldalán, azokat is ki fogom próbálni.
Ide azt írom, ahogy én csináltam:
Hozzávalók:
12 dkg porcukor
15 dkg vaj
1 kisebb tojás
25 dkg liszt (fele finom-, fele rétesliszt)
csipetnyi sütőpor
5 dkg darált mák
1 citrom leve és lereszelt héja.
A cukrot, a vajat és a tojást habosra kevertem, hozzáadtam a reszelt citromhéjat és a citromlevet, majd gyorsan összegyúrtam a mákkal és a sütőporral elkevert lisztet. Fóliába csomagolva hűtőbe tettem (1-2 órát hagytam ott).
Azután kis golyókat formáztam a masszából, sütőpapíros tepsire raktam (nem túl sűrűn), kézzel kissé ellapítottam, villával lenyomtam és előmelegített sütőben 180 fokon világosra sütöttem (kb.12-15 perc).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése