2012. szeptember 3., hétfő
Almás süti
Az erdeti recept innen.
Hozzávalók:
A tésztához:
3 egész tojás
20 dkg kristálycukor
1 dl olaj
1 dl tej
20 dkg rétesliszt
1 csomag sütőpor
2 evőkanál kakaó.
A tészta tetejére:
5-6 db nagyobb alma
15 dkg dió.
Tejszínes öntet:
2 egész tojás
10 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliáscukor
2,5 dl tejszín.
Díszítéshez csokimáz.
A megtisztított almákat lereszeljük.
A diót zacskóba téve húsklopfolóval darabosra törjük.
A tésztához az egész tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az olajat, tejet és végül a sütőporral meg a kakaóval elkevert lisztet. Kivajazott, kilisztezett tepsibe símítjuk, elosztjuk rajta a lereszelt almát, majd az előkészített diót. Előmelegített sütőben 200 fokon 25 percig sütjük (az eredeti recept 15 percet írt, de nekem az kevésnek bizonyult - sütőtől is függ).
Ekkor kivesszük a sütit és ráöntjük tejszínes öntetet: a tojásokat a kétféle cukorral kikeverjük, végül hozzákeverjük a tejszínt is. Visszatesszük a sütőbe és még kb 15 percig sütjük.
Kihűtjük, majd csokimázzal megcsorgatjuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése