2012. szeptember 2., vasárnap

Sós rudacskák




Hozzávalók:

-- A tésztához:
60 dkg rétesliszt
2 dkg só
1 csomag sütőpor
25 dkg margarín
20 dkg tejföl
2 tojás sárgája.

-- Lekenéshez, szóráshoz:
a 2 tojás megmaradt fehérje
fűszerek (pl. szezámmag, provenszáli fűszerkeverék, grill fűszerkeverék, fokhagymapor, mák, köménymag  stb.) -  ízlés szerint a szóráshoz.

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Pihentetni nem kell a tésztát. Vékonyra nyújtjuk, 10 cm széles szalagokra vágjuk a lapot, lekenjük a tojásfehérjével, ízlés szerint megszórjuk fűszerekkel és derelyevágóval vékony rudakat vágunk belőle, amit sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatunk (lehet közel egymás mellé, nem terülnek szét) és 180 fokos előmelegített sütőben aranysárgára sütjük - kb. 15 perc, de persze függ attól, milyen vastagra nyújtottuk).


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése