2012. október 5., péntek

Fahéjas mogyorós keksz


















Hozzávalók:
40 dkg finomliszt
5 dkg darált mogyoró
1 csomag vaníliáscukor
8 dkg porcukor
3 teáskanál fahéj
30 dkg margarín.


+ vaníliás porcukor a keszek hempergetéséhez.

A hozzávalókból tésztát gyúrtam és fóliába csomagolva hűtőben pihentettem egy órát.
Utána egy kis formát folpack fóliával kibéleltem, majd jól belenyomkodtam a tésztából annyit, hogy teli legyen, a fólia segítségével kifordítottam a tésztát a formából és sütőporos tepsire raktam. Előmelegített sütőben 200 fokon kb 12-15 perc alatt megsütöttem. Melegen vaníliás porcukorba forgattam a kész kekszeket.













Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése