Hozzávalók:
kb. 60 dkg csirkemell
A bundához:
15 dkg zsemlemorzsa
15 dkg simaliszt
1 csomag sütőpor
1 teáskanál édes pirospaprika
1 teáskanál csípős pirospaprika
1 evőkanál szárított petrezselyemzöld
fél teáskanál őrölt bors
1-2 teáskanál só
3 dl tej
4-5 gerezd fokhagyma.
Káposztasalátához:
fél fej kisebb káposzta (vagy nagy 1/4-e)
A ketchupos öntethez:
1 kisebb hagyma
2 csapott evőkanál porcukor
2 evőkanál olaj
2-3 evőkanál ecet (vagy ízlés szerint)
4-5 evőkanál csípős ketchup
1 mokkáskanál só (ízlés szerint)
őrölt bors.
A káposztátt legyalultam. Az öntethez a hagymát nagyon apró kockákra vágtam, a többi hozzávalóval összekevertem, végül beleforgattam a káposztát. Hűtőben pihentettem legalább két órát.
A húst kisebb darabokra vágtam, picit klopfoltam. Enyhén megsóztam.
A bundához egy mélyebb tálkába öntöttem a tejet és beletettem a zúzott fokhagymát.
A bunda többi, száraz hozzávalóit összekevertem, pár kanállal tettem belőle a fokhagymás tejhez, hogy kissé folyósabb palacsintaszerűséget kapjak.
Egy teflonserpenyőben olajat hevítettem. A húst először a folyós masszába mártottam, utána a száraz lisztes keverékbe és kisütöttem a felhevített olajban. Vigyázni kell vele, hajlamos hamar megégni. A végeredmény tényleg egy ropogós bunda, és még tojás sem kell hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése