2013. február 25., hétfő
Sajtos sós rudacskák
Chef Viki blogjáról van a recept. Tetejét reszelt sajt helyett szezámmaggal és mákkal szórtam meg.
Hozzávalók:
40 dkg liszt (megj.:én keverve tettem sima- és réteslisztet)
20 dkg zsír
10 dkg reszelt sajt
1 kis doboz tejföl (175 gr)
1 csapott evőkanál só.
Tetejére:
1 tojás
+ reszelt sajt, vagy különféle magvak - én most mákkal és szezámmaggal szórtam meg jó vastagon.
A lisztet, sót, reszelt sajtot és a zsírt összemorzsoljuk, utána hozzáadjuk a tejfölt, összegyúrjuk, fóliába csomagolva min. 3 órára hűtőbe tesszük.
Utána 2-3 mm vastagra kinyújtjuk, lekenjük felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal (vagy magvakkal), rudacskákat vágunk (nálam 10 x 1 cm-es). Sütőpapíros tepsin előmelegített sütőben megsütjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése