2013. február 25., hétfő

Krumplis bundában sült hús






















Hozzávalók:
Kb. 1-1,2 kg csont nélküli sertéskaraj

A bundához:
3 tojás
1,5 dl tej
15 dkg simaliszt
3 gerezd fokhagyma
3 db közepes krumpli
majoranna
őrölt bors
só.

+ simaliszt a hús bundázásához.

+ reszelt sajt a tálaláshoz.

A húst vékonyabb szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk.
A bundához a tojást, tejet, lisztet csomómentesre keverjük, utána belereszeljük a megtisztított krumplit, fokhagymát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és kevés majorannát adunk hozzá.
A megsózott hússzeleteket először simalisztben majd a krumplis masszában megforgatjuk és felhevített olajban kisütjük. Tálaláskor kevés sajtot reszelünk a húsra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése