2013. február 25., hétfő
Krumplis bundában sült hús
Hozzávalók:
Kb. 1-1,2 kg csont nélküli sertéskaraj
A bundához:
3 tojás
1,5 dl tej
15 dkg simaliszt
3 gerezd fokhagyma
3 db közepes krumpli
majoranna
őrölt bors
só.
+ simaliszt a hús bundázásához.
+ reszelt sajt a tálaláshoz.
A húst vékonyabb szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk.
A bundához a tojást, tejet, lisztet csomómentesre keverjük, utána belereszeljük a megtisztított krumplit, fokhagymát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és kevés majorannát adunk hozzá.
A megsózott hússzeleteket először simalisztben majd a krumplis masszában megforgatjuk és felhevített olajban kisütjük. Tálaláskor kevés sajtot reszelünk a húsra.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése