Hozzávalók:
kb. 1 kg csont nélküli sertéskaraj
só
őrölt bors
őrölt kömény
simaliszt
2 hagyma
1 teáskanál pirospaprika
vegeta
olaj.
A megmosott, szárazra törölt húst szeletekre vágjuk (pár helyen a szélét bevagdaljuk), sózzuk, borsozzuk és őrölt köménnyel fűszerezzük mindkét oldalukon. Teflonserpenyőben kevés olajat hevítünk, a húst simalisztben megforgatjuk és hirtelen mindkét oldalát megsütjük. Tányérra szedjük.
A hagymát félbe, majd szeletekre vágjuk és üvegesre pároljuk a visszamaradt olajon, visszarakjuk a húst is a hagymára, vízzel felöntjük, vegetával ízesítjük és addig pároljuk, amíg a hús megpuhul (kb. 45-50 perc).
Ekkor a húst kiszedjük, a szafthoz pirospaprikát adunk, és vízben elkevert kevés simaliszttel (kb. 1 teáskanálnyi) kissé besűrítjük, visszarakjuk a húst és kissé összemelegítjük még.
Rizzsel és salátával ettük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése