2013. április 21., vasárnap

Medvehagyma krémleves

















Hozzávalók:
kb. két nagy marék medvehagymalevél
egy kisebb hagyma
6-7 db kisebb krumpli
2,5 dl tejszín
olaj
leveskocka
őrölt bors
só.

+ levesgyöngy
+ főtt tojás.

A kockákra vágott hagymát olajon üvegesre pároltam, rádobtam a megmosott, felvagdalt medvehagymát, összeforgattam, hozzáadtam a kockákra vágott krumplit, felöntöttem vízzel, tettem bele egy leveskockát, és addig főztem, amíg a krumpli megpuhult. Utána kimixeltem, hozzáadtam a tejszínt, őrölt borssal és szükség szerint sóval ízesítettem.
Fött tojással és levesgyönggyel ettük. (Nekünk hidegen még jobban ízlik.)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése