2013. szeptember 8., vasárnap

Liszt nélküli, pudingporos kuglóf




















Hozzávalók (kisebb kuglófformához):
5 tojás
2 dl kristálycukor
1,5 dl olaj
1/2 csomag sütőpor
3 csomag 40g-os pudingpor (nálam most 1 cs. kókuszos, 1 cs. epres, 1 cs. csokis Dr. Oetker-es  -- némelyik fajta pudingpor csak 37 g, ezért azokhoz adtam Dr. Oetker Gustin kukoricakeményítőt).

A tojások sárgáit a kristálycukorral habosra keverjük, kevesenként hozzácsorgatjuk az olajat, hozzáadjuk a sütőport is, végül beleforgatjuk a fehérjékből felvert habot. Három felé osztjuk a masszát. Az egyikbe belekeverjük a kókuszos pudingport, és beleöntjük a vajjak kikent és liszttel kiszórt (kisebb) kuglófformába. A másik tésztarészhez keverjük az epres pudingport, ráöntjük a kókuszos rétegre, végül erre jön a harmadik féle tészta, a csokis.
170 fokon légkeveréses sütőben tűpróbáig sütjük (kb.45-50 perc)

Nagyobb formához  (Φ 27 cm) dupla adagot csináltam:







4 megjegyzés:

  1. De szép!!!
    Muszáj meg csinálnom :))
    Elvihetem a receptet ?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Mónika. A receptet nyugodtan viheted. Remélem ízleni fog. Én már 3x sütöttem meg egy hét alatt. Pisztáció-kókusz-csoki és mandula-kókusz-csoki verzióban is finom.

      Törlés
  2. Húsvétra elkészítettem - szuper lett ! Köszönöm :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon örülök, hogy kipróbáltad. Köszönöm a visszajelzést.

      Törlés