2013. december 31., kedd
Hokipálya torta 2.
Tésztalap: (3x külön sütve)
3 egész tojás
13 dkg porcukor
1 dkg vaníliacukor
1,5 evőkanál rum
1,5 evőkanál olaj
12 dkg rétesliszt
1 dkg kakaó
3/4 teáskanál sütőpor.
A tojásokat a kétféle cukorral jó habosra keverni, hozzáadni rumot, olajat, végül a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet. 160-170 fokos sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.
Krém:
50 dkg túró (Lidl- vödrös,)
8 dkg porcukor
1 csomag vaníliacukor
5 dl tejszín
2 csomag Dr. Oetker habfixáló
1 evőkanál porcukor.
+ 3 konzerv eperkompót
A túrót kikeverni a kétféle cukorral.
A tejszínt a porcukorral és a habfixálóval felverjük, és a kikevert túróhoz forgatjuk.
Az egyik tésztalapot a tálcára fektettem, meglocsoltam 1 dl eperlével, rákentem 25 dkg krémet, ráraktam a felezett epret (kissé belenyomkodtam a krémbe), erre kentem még 30 dkg krémet, jött a következő tésztalap, ezt is meglocsoltam 1 dl eperlével, és ugyanúgy a töltelék, mint az elsö rétegnél. Befedtem a harmadik lappal, azt is meglocsoltam 1 dl eperlével, sütőpapírt terítettem rá, majd egy tepsit fektettem rá, és 2 kg lisztet rátéve nehezéknek kissé lenyomattam.
15 dkg margarínt kb. 8-10 dkg porcukorral és kevés tojáslikőrrel habosra kevertem, ezzel kentem be a torta oldalát és tetejét a tortabevonó alá.
A torta bevonására 30 dkg Marschmallow cukorkából készítettem a bevonót.
A csapat logóját férjem csinálta.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése