2014. március 25., kedd

Barackos-marcipános kelt rózsák


A forrás és a recept innen. A tészta receptje maradt az eredeti, csak a töltelék lett más.

Hozzávalók a tésztához:
45 dkg liszt
10 dkg cukor
2,5 dkg friss élesztő
1,5 - 2 dl langyos tej
10 dkg olvasztott vaj
1 tojás
fél kávéskanál só.

Töltelék:
20 dkg marcipán
sárgabarackkompót

+ tojás a lekenéshez.

A tészta hozzávalóiból elkészítjük a kelt tésztát, hagyjuk megkelni.
Utána 20 darabra osztjuk, mindegyik darabot kb. 14 cm-es körré nyújtjuk, a kép szerint bevagdaljuk, a közepére teszünk a marcipánból lecsípett 1 dkg-os ¨kissé ellapított darabot, erre jön a jól lecsepegtetett barackkompót, és a kép szerint felhajtjuk a tésztát, a csücsköket jól összecsíppentve. Sütőpapíros tepsire rakjuk, letakarva még fél órát kelesztjük. Utána lekenjük tojással és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 perc alatt megsütjük.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése