2014. november 8., szombat
Diós-fűszeres pogácsa
A recept innen.
Hozzávalók:
25 dkg finomliszt
25 dkg túró
20 dkg margarín
5 dkg vagdalt dió (előtte száraz serpenyőben megpirítottam)
1 tojás
3 gerezd fokhagyma lereszelve
1 púpos teáskanál só
frissen őrölt színes bors.
+
felvert tojás a lekenéshez
vagdalt dió a szóráshoz (kb. 4 dkg, ezt nem pirítottam meg előtte).
A lisztet a sóval és a borssal összekevertem, hozzáadtam a margarínt, túrót és összemorzsoltam, ekkor hozzáadtam a tojást, diót, fokhagymát, összegyúrtam, cipót formáztam és folpack fóliába csomagolva egy éjszakát hűtőben pihentettem.
Másnap ujjnyi vastagra kinyújtottam, kiszaggattam, sütőpapíros tepsire raktam, felvert tojással lekentem, megszórtam vágott dióval. 200 fokos előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt aranybarnára sütöttem.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése