2014. november 28., péntek

Sárgarépakrémleves mozarellával






















A recept eredetije itt. Nálam kis módosítással így készült:

Hozzávalók:
5-6 nagyobb sárgarépa
2 közepes krumpli
1 közepes hagyma
1 db mozarella
pici gyömbér
1 l víz
só, levespor (vagy leveskocka).

A sárgarépákat megpucoltam. Egyet egészben hagytam, a többit felkarikáztam.
A hagymát kis kockákra vágtam. A krumplikat is meghámoztam és kockákra vágtam.
A répákat, krumplit, hagymát egy fazékba tettem, felöntöttem 1 l vízzel, nagyon pici darab gyömbért reszeltem hozzá, levesport tettem bele (vagy leveskockát is használhatunk), sót és addig főztem, míg minden megpuhult, de az egészben hagyott 1 db sárgarépát kicsit előbb kivettem, hogy már ne nyers, de még enyhén roppanós maradjon (ezt hagytam hűlni kicsit). A többit aztán botmixerrel pürésítettem, hozzáadtam 1 db kis kockákra vágott mozarellát, azt is szétmixeltem benne és szükség szerint ízesítettem még. Az egészben hagyott főtt sárgarépát nagyobb lyukú reszelőn szálasra reszeltem, ez lett a betét a levesbe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése