2015. február 26., csütörtök

Hústekercsek csirkecombból






















Készítettem már hasonló módon ilyen tekercseket, most innen merítve az ötletet kicsit más fűszerezéssel készült el újra.

Hozzávalók:
1 kg csirkecombfilé
só, őrölt bors
--
1 evőkanál mustár
3 evőkanál ajvár (én házi készítésű paprikakrémet használtam)
egy kevés csiliszósz
--
3 evőkanál simaliszt
1 csapott teáskanál kurkuma
1 csapott teáskanál őrölt gyömbér
1 csapott teáskanál pirospaprika
pici őrölt bors
pici só

+ kevés vaj.

A megmosott, szárazra törölt húsokat enyhén sóztam, borsoztam. Az egyik felükre rákentem a mustár-paprikakrém-csiliszósz keveréket, majd feltekertem.














A lisztet, kurkumát, gyömbért, pirospaprikát, pici sót és borsot összekeverjük. Megforgatjuk benne a hústekercseket, és enyhén kiolajozott tepsibe rakjuk. Vizet NEM kell alája önteni, enged levet. Tetejükre pár darabka vajat teszünk.











200 fokos előmelegített sütőbe toljuk, kb. 60-70 perc alatt szép pirosra sütjük. Közben néha locsoljuk meg a szafttal. Én borsós-kukoricás-sárgarépás rizzsel és salátával tálaltam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése