2015. február 28., szombat

Tönkölybúzás-rozsos cipócskák




















Hozzávalók:
3 dl langyos tej
0,6 dl víz (szükség szerint még adhatunk hozzá pár kanállal)
1 teáskanál kristálycukor
2,5 dkg élesztő
3 evőkanál olaj
30 dkg rozsliszt
20 dkg teljeskiőrlésű tönkölybúzaliszt
10 dkg sima tönkölybúzaliszt
1,5 dkg só
2 evőkanál napraforgómag
1 evőkanál lenmag.

A kidolgozott, megkelt tésztát 9 részre osztottam, megformáztam, sütőpapíros tepsire raktam. Letakarva hagytam kelni fél órát. Közben a sütőt 220 fokra előmelegítettem. Fél óra után a cipócskákat pengével hosszában bemetszettem, lespricceltem vízzel és a forró sütőbe raktam. 10 perc után a hőfokot visszavettem 200 fokra és készre sütöttem.


- most megszórtam még szezámmaggal is



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése