2017. március 31., péntek

Kókusztejes creme brulee
























Hozzávalók:
500 ml kókusztej
250 ml tejszín (33%-os)
130 g kristálycukor
8 tojássárgája

A kókusztejet a tejszínnel együtt melegedni tettem, de nem hagytam felforrni.
Közben a tojássárgákat a cukorral kikevertem (csak kézi habverővel). Amikor a kókusztej-tejszín keverék már meleg, egy szedőkanállal adagolva a tojássárgás masszához kevertem. Ezután 8 kis tálkába elosztottam, és egy mélyebb tepsibe raktam őket. A tepsibe annyi meleg vizet öntöttem,hogy a formák kb. feléig érjen a víz szintje. Előmelegített sütőbe (150 fok) toltam és kb. 50 percig sütöttem.
Ezután kiszedtem a tepsiből a formákat, hagytam teljesen kihűlni. Folpack fóliával letakarva hűtőbe raktam egy éjszakára. Tálalás előtt minden tálkába kb. 2 teáskanál kristálycukrot szórtam, majd karamellizálópisztollyal aranybarnára karamellizáltam.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése