2017. augusztus 13., vasárnap
Csokis-málnás kalács
A receptet Limaránál találtam. Én kicsit módosítottam a mennyiségeken, mivel az én formám kisebb, és féltem hogy nem fog beleférni az eredeti adag.
Ahogy nálam készült:
Hozzávalók:
A tésztához:
40 dkg finomliszt
1 mokkáskanál só (én narancsos-gyömbéres fűszersót tettem)
2 evőkanál kristálycukor
2 tojás sárgája
35 g vaj
17 g friss élesztő (nekem csak szárazélesztőm (Dr.Oetker)volt itthon, abból tettem 6 g-ot)
2 dl langyos tej
Töltelék:
2 tojás fehérje
7 dkg kristálycukor
1 teáskanál vaniliaaroma
9-10 dkg étcsoki (szerintem lehet picit több is)
kb. 18 dkg málna (nekem fagyasztott volt)
A tészta hozzávalóiból géppel bedagasztottam a tésztát. Kelesztőtálban hagytam kelni (kb. 45 perc).
Közben a csokit durvára vagdaltam.
Amikor a tészta már majdnem megkelt, felvertem csipetnyi sóval a fehérjéket,majd fokozatosan belevertem a cukrot is, végül a vaníliaaromát. A megkelt tésztát kinyújtottam (kb. 45x35 cm). Rákentem a habot (az alsó ésfelsö szélén kb. 2 cm szabadon hagytam). Rászórtam a vagdalt csokit és a (fagyasztott) málnát. Feltekertem. 6 részre vágtam, amiket aztán egy sütőpapírral kibélelt hosszúkás formába helyeztem. Folpack fóliával és egy konyharuhával letakarva hagytam kelni kb. 30-35 percet. Közben a sütőt bekapcsoltam 170 fokra. Amikor már megkelt a kalács, betettem az előmelegített sütőbe és kb. 50-55 perc alatt megsütöttem. A kalácsot a formában hagyva rácsra tettem, 10 perc után a papírral kiemeltem a formából és hagytam kihűlni.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése