2017. szeptember 13., szerda

Margaréta - aprósüti





















Már régóta kinéztem a receptet, ma végre sikerült megsütnöm. A recept innen.
Kicsit megszenvedtem a nyomózsákkal való koszorú formázásánál, mert kissé nehezen ment (ezt az eredeti receptnél is megjegyezte a recept írója), viszont ha lágyabbra csináljuk a masszát, akkor nem tartja meg szépen a formáját a sütésnél. Azért a végére már rájöttem néhány könnyítésre: a nyomózsákba nem jó egyszerre sok masszát tenni, úgy könnyebb vele dolgozni ennél a sütinél. (Meg legközelebb talán egy kicsit több masszát fogok csinálni a tetejére, mert nem lett elég az összes linzerkorongra. - ide az eredeti recept mennyiségeit írom, majd ha újrasütöm, módosítok a hozzávalók mennyiségén és akkor átjavítom itt is majd. 37 db linzerkorong jött ki nekem, a tetejére a "koszorú" csak 29 db-ra lett elég.)

Hozzávalók:

--- A linzerhez:
30 dkg simaliszt
10 dkg porcukor
20 dkg margarin
2 tojás sárgája

--- A koszorúkra:
20 dkg puha! margarin
csipetnyi só
6 dkg porcukor
1 csomag vaníliáscukor (ez nem szerepelt az eredeti receptben)
2 tojás sárgája
kevés reszelt citromhéj
25 dkg simaliszt

+ lekvár a töltéshez.

A linzertészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, fóliába csomagolva minimum 1 órát hűtőben pihentetjük.
Utána lisztezett táblán kinyújtjuk, 6 cm-es formával kiszaggatjuk, sütőpapíros tepsire rakjuk. Amikor mindegyiket kiszaggattuk, 200 fokra előmelegített sütőben kb. 3-4 perc alatt elősütjük őket, majd  kivesszük a sütőből.
Közben a koszorúkhoz a puha margarint habosra keverjük a csipet sóval, por- és vaníliáscukorral,  majd hozzákeverjük egyenként a tojássárgákat is, a citromhéjat, végül a lisztet is. A masszából teszünk a csillagcsővel ellátott nyomózsákba, és koszorút nyomunk az elősütött linzerkarikákra, majd visszatoljuk a 200 fokos sütőbe és készre sütjük (kb. 12-14 perc ). A kihűlt süteményeket tetszés szerinti lekvárral megtöltjük, porcukorral meghintjük.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése