Hozzávalók: (nekem ebből a mennyiségből 70 db golyócska lett)
10 dkg vaj (szobahőmérsékletű)
9 dkg porcukor
10 dkg tejcsoki
10 dkg étcsoki
20 dkg darált dió
2 evőkanál rum
+ a hempergetéshez tetszés szerint pl. csokireszelék, keserű kakaópor, darált dió, krokant (grillázs) stb.
A kétféle csokit pára felett megolvasztottam. Hagytam kicsit hűlni.
A puha vajat a porcukorral habosra kevertem. Hozzáadtam a kihűlt olvasztott csokit, darált diót és a rumot. Jól összekevertem,majd hűtőbe tettem amíg kissé megszilárdult és formázható lett a massza.
Kis golyócskákat formáztam, amiket meghempergettem csokireszelékben. Hideg helyen hagytam újra kissé megszilárdulni, majd papírkosárkákba raktam. Hideg helyen tároljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése