A recept innen. Mivel most nem volt itthon író, így kicsit módosítottam a receptet és most joghurt és tej keverékével helyettesítettem az írót. Így is finom lett.
Hozzávalók:
60 dkg csirkemellfilé
só, bors
Pác:
3 dl író (nálam most egy 150 g-os joghurt és 1,5 dl tej keveréke)
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 teáskanál füstöltpaprika
1 teáskanál mustár
1 teáskanál citromlé
só
Lisztes keverék:
25 dkg rétesliszt
1 evőkanál sütőpor
1 teáskanál őrölt pirospaprika
ízlés szerint cayenne-bors
só
+ olaj a sütéshez
A csirkemelleket kisebb szeletekre vágtam. Sóztam, borsoztam.
A pác hozzávalóit összekevertemés beleraktam a hússzeleteket. Én hagytam egész éjszakát pácolódni, de az eredeti recept szerint elég 10-15 perc is.
Másnap olajat hevítettem egy teflonserpenyőben. A hússzeleteket megforgattam a lisztes keverékben,majd újra a pácba, és megint a lisztes keverékben. Így tettemóvatosan a felhevített olajba és szép pirosra sütöttem mindkét oldalukon.
Én burgonyapürével és salátával tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése