A recept innen. Én egy tojással többet tettem, mint az eredeti receptben volt, mivel nagyon kicsik voltak a tojások. Ide úgy írom, ahogy én készítettem.
Hozzávalók:
2 kisebb tojás
12 dkg kristálycukor
15 dkg liszt (fele rétesliszt, fele simaliszt)
1 teáskanál sütőpor
2 evőkanál tejföl
A tetejére:
2 szál rebarbara
kb. 2 evőkanál darált dió
kb. 2 evőkanálkristálycukor
A tojásokat a cukorral habosra kevertem. Hozzáadtam a tejfölt, majd a sütőporral elkevert lisztet.
Vajjal kikent, liszttel kiszórt formába simítottam.
A rebarbaraszárakat meghámoztam, feldaraboltam. A diót a kristálycukorral összekevertem, majd beleforgattam a darabolt rebarbarát. rászórtam a nyers tésztára. A maradék cukros diót is rászórtam. Elömelegített 175fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütöttem.
Porcukorral megszórva tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése