Hozzávalók:
1 dl langyos tej
1 csapott teáskanál kristálycukor
2 dkg friss élesztő
1 tojás sárgája
10 dkg tejfől
30 dkg sima kenyérliszt
1 mokkáskanál só
5 dkg olvasztott vaj
A pizzaszószhoz:
paradicsomsűrítmény, provanszi fűszerkeverék, zúzott fokhagyma, kevés csípős ketchup
A töltéshez:
reszelt mozarella, sonka, hagyma, fekete olivabogyó, húsos szalonna, kolbászkarikák
A tetejére:
tojásfehérje, reszelt parmezán, szezámmag
A tészta hozzávalóiból kidolgoztam a tésztát. Keleszteni nem kell, azonnal lehet felhasználni.
A sűtőt bekapcsoltam 180 fokra.
A kidolgozott tésztát 2 részre osztottam. Kinyújtottam, 16 cikkre vágtam, mindegyiket megkentem pizzaszósszal, tettem rá reszelt mozarellát, a sonkás verzióhoz sonkát és olivabogyót,a kolbászoshoz reszelt mozarrelát, hagymakarikákat, amiket negyedekbe vágtam és szétszedtem a karikákat, kolbászkarikákat, majd a vastagabb felüktől feltekertem.
Sütőpapíros tepsire raktam,megkentem villával felvert tojásfehérjével, megszórtam reszelt parmezánnal, fekete szezámmaggal. Betettem az előmelegített sütőbe és kb. 20 perc alatt megsütöttem (amíg szép aranybarnaszínt kap).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése