1 kg héjában főtt krumpli - hámozás után mérve (én előző este főzöm meg és hagyom kihűlni, másnap meghámozom és apró lyukú reszelőn lereszelem)
kb. 30 dkg simaliszt (a krumpli fajtájától függően lehet,hogy még kell hozzá 1-2 kanál, sokat ne tegyünk, mert kemény lesz a tészta)
só
-ezeket összegyúrni, pihentetés nélkül kell vele dolgozni, mivel a krumplis tészta lágyul pihentetés után.
Jól lisztezett felületen kinyújtjuk, négyzeteket vágunk, amire rárakjuk a félbevágott, fahéjas cukorba hempergetett szilvát, a négyzetek csúcsait összecsípjuk, majd gombóccá formaljuk.
Forrásban levő sós vízben kifőzzük (miután feljönnek a víz tetejére, még kb.2-3 percig főzzük. Kiszedjük, olajjal meglocsoljuk, majd kristálycukros mákban megforgatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése