A tésztát az itt leírt receptem szerint készítettem, de most margarint nem tettem bele, csak vajjal készítettem. 4 felé osztottam, amiket kinyújtottam, sablon szerint kivágtam 2-2 számot, a leeső tésztából kis szivecskéket szaggattam ki, amiket a díszítésnél felhasználtam, plusz picit nagyobb szívecskéket, amiket pedig kettesével lekvárral összeragasztottam.
Krém:
75 dkg mascarpone
7,5 dl tejszín (33%-os)
2 csomag habfixáló
porcukor ízlés szerint (kb. 10-12 evőkanálnyi)
A krémhez a mascarponet a porcukorral kézi mixerrel kikevertem.
A tejszínt a habfixálóval habbá vertem, majd a mascarponehoz kevertem.
A krémet sima csővel ellátott nyomózsákba töltöttem.
A tálcára a krémből pár kis pöttyöt nyomtam, amibe beleragasztottam óvatosan a tésztaszámot. Vigyázni kell,nagyon tőrékeny, jobb ha egy másik tálcáról,vagy tepsi hátuljáról csúsztatjuk a helyére, rányomkodunk a krémből. Én most tettem a krém közé pár helyre savanykás málnalekvárpöttyöt.
Rácsúsztattam a másik számot a krémrétegre. Ugyanúgy erre is nyomkodjuk a krémet.
Tetejét tetszás szerint díszítjük,akár gyümölcsökkel, vagy mint most én többféle csoki és kekszdarabkákkal
. Egy-két nap kell, amíg a tésztalapok megpuhulnak, akkor a legfinomabb.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése