2010. március 7., vasárnap

Finom sütemény
















Hozzávalók:
A tésztához:
5 tojás
18 dkg porcukor
1 cs. vaníliáscukor
1-2 ek rum
2 ek olaj
18 dkg liszt
1 tk sütőpor.

Krém:
2 cs. vaníliás pudingpor
8,5 dl narancslé (100 %-os)
5-6 ek kristálycukor
5 dl tejszín
2 cs. habfixáló.

baracklekvár
1-2 csomag babapiskóta
2-3 dl narancslé a piskóták mártogatásához
olvasztott csokoládé.

Az egész tojásokat a kétféle cukorral jó habosra keverjük, hozzáadjuk a rumot, olajat és a sütőporral elkevert lisztet. Papírral bélelt tepsiben 200 fokon 15-20 perc alatt megsütjük. Még melegen baracklekvárral megkenjük és hagyjuk kihűlni.
A pudingokat a cukorral  narancslében megfőzzük és kihűtjük.
A tejszínt a habfixálóval habbá verjük és a már hideg pudinggal összekeverjük, rákenjük a tésztára. A tetejét kirakjuk narancslébe mártott piskótával és olvasztott csokival megcsurgatjuk. (Jobb, ha legalább egy éjszakát hűtőben tartjuk szeletelés előtt.)

2 megjegyzés:

  1. Ez már merénylet! Roppant jól néz ki, viszem a receptet. :)

    VálaszTörlés
  2. Kedves Lenka !
    A blogodon ugyan nincs lehetőség feliratkozásra, de ettől függetlenül is a kedvencem. Tökéletesek a receptek, finom a végeredmény :)
    Nézz be a blogomba, vár ott egy kis ajándék :)
    Szeretettel üdvözöllek: Ági :)

    VálaszTörlés