2010. március 14., vasárnap
Mogyorós tekercs
Ez egy nem sikerült sütemény = vagyis nem az lett belőle, aminek indult. Viszont ízre a tészta és a krém is finom, így bejegyzem.
Hozzávalók:
Tészta: 2x
4 tojás
8 dkg porcukor
8 dkg finomliszt
2 dkg darált pörkölt mogyoró
csipetnyi sütőpor
1 teáskanál őrölt kávé.
Krém:
2 tojás
15 dkg porcukor
15 dkg vaj
8 dkg darált pörkölt mogyoró
1 teáskanál őrölt kávé
1 evőkanál rum.
A krém 2 tekercsbe elgendő, azért kell 2x 4 tojásból lapot sütni.
A tésztához a fehérjéket a cukorral habbá verjük, hozzáadjuk a sárgájákat, majd óvatosan beleforgatjuk a mogyoróval, sütőporral és a kávéval elkevert lisztet. Sütőpapíros tepsiben megsütjük, majd levesszük róla a papírt és konyharuhával feltekerjük. Egy kicsit hagyjuk állni, majd kitekerjük (nem hagyom feltekerve teljesen kihűlni).
A krémhez a tojásokat a cukorral pára felett sűrűre főzzük, kihűtjük. A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a tojásos masszát, kávét, mogyorót és a rumot. Felét az egyik tésztalapra kenjük, feltekerjük. Ugyanígy a másikat is. olvasztott csokival díszítjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nézz be hozzám.
VálaszTörlés