22 cm-es formában készült
2x 2 tojásból (alsó és felső lap)
1x 6 tojásból (középső lap) készült piskóta.
Szirup:
7 dl víz, 25 dkg kristálycukor = ezekből szirupot főztem. Amikor kihűlt, puncsaromával és rumaromával ízesítettem (lehet rummal is, én most nem akartam alkoholt beletenni), kevés piros ételfestékkel megszíneztem.
Az egyik vékony piskótalapot folpackkal kibélelt tortaformába tettem, megkentem ribizlilekvárral, rátettem a 6 tojásos lapot, pengével "berácsoztam" a tetejét (jobban beszívja a szirupot), rálocsoltam a szirupot. A másik vékony lap alját szintén lekvárral megkentem és rátettem a szirupos lapra. Fóliával letakartam, tálcát tettem a tetejére és lenyomattam, így hagytam 5-6 órát.
Azután tálcára borítottam (most a teteje lesz alul, így majd annak is lesz ideje, hogy egy kis szirupot szívjon magába. (Nálunk mindenki úgy szereti a puncsost, ha jó szirupos, azért csinálom így!) Egy kevés Ráma margarint porcukorral (ízlés szerint) és ribizlilekvárral habosra kevertem, azzal bekentem a torta oldalát és tetejét, majd hűtőbe tettem (egy éjszakára). Másnap borítottam be a bevonóval.
Nagyon jópofa! Aranyos, ügyes vagy!!! :-)
VálaszTörlésGyönyörű!!! ;)
VálaszTörlés