2010. július 5., hétfő

Puncstorta

Ezt a tortát a férjem vitte  (papírmodellezős) második fórumtalálkozóra. Tavaly is sütöttem nekik egyet, s mivel az nagyon ízlett mindenkinek és kicsit kevésnek bizonyult, így idén nagyobb "kiadásban" készült. (2x5  és  1x15 tojásos piskótából!!!) Ekkora tortát én még nem csináltam, így kicsit féltem tőle, nem is tudtam igazán elsimítani a bevonót, mert nagyon ragadt a melegben. (De a csak férfiakból álló társaság az ilyesmit azt hiszem nem figyelte, ízleni pedig (állítólag) ízlett minndenkinek.)

4 megjegyzés:

  1. Nagyon szép, mint minden tortád! Hogy csinálod ezeket az egyforma egyenletes betűket?

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm Kiskukta! A betűket kiszúróval csinálom, kétfélém is van. Először sokat szenvedtem velük, de már rájöttem a titkára (vagyis nem is én jöttem rá, hanem egy nagyon szuper "tortás" oldalon kaptam segítséget ...) Csak ajánlani tudom, mert láttam Te sok ilyen feliratos tortát sütsz. Nálunk kb. 4-5 euró között lehet kapni (forint árfolyamot sajnos nem tudok). Én nagyon meg vagyok elégedve velük.

    VálaszTörlés
  3. Én nem láttam itt sehol ilyen finoman kidolgozott vékony kiszúrót, csak nagy ormótlant, és az ára is nagyon baráti, itt ennyiért nem lehet ilyesmit megvenni. Gondolom ebben az árban az egész abc benne van.

    VálaszTörlés
  4. Van többféle. Itt körülnézhetsz: http://www.korunaplus.sk/inshop/
    A "Vypichovače" kategóriában 1.-2. oldalon találod. Egyenesen azt az oldalt nem tudom belinkelni. Remélem megtalálod.

    VálaszTörlés